Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fejér megyei az ország legjobb férfi járőrpárosa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 19.

ImageA Budapesten megrendezett országos rendőrségi három tusa bajnokságon a fejér megyei férfi járőrpáros megszerezte az első helyet. A 14 csapat közül Kormos István r. alezredes és Őri Tamás r. zászlós bizonyult az ország legjobb rendőr párosának.

Tovább...
 
Az államot magánérdektől mentes szférává kell tenni Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 19.

ImageTárgyalásokat kezdeményez a kormány minden nagyobb önkormányzattal az általuk működtetett közszolgáltatások további sorsáról. Közös holdingba tömörítik a Volán-vállalatokat és a MÁV-ot, valamint kialakítják a BKV-val való együttműködés mindkét felet kielégítő módozatát. Megkezdi a kormány nők részmunkaidős foglalkoztatásának támogatását. A kabinet bevezeti a Széchenyi-kártyát az agráriumban. Az állami bürokrácia területén a költekezést legalább öt százalékkal lehet csökkenteni. - ismertette Orbán Viktor a második akcióterv részleteit hétfőn a Parlamentben.

Tovább...
 
Ez egyszerűen fantasztikus volt Nyomtatás E-mail
Írta: Rodics Dániel   
2010. október 18.

ImageA MÁV Előre otthon kikapott attól az NRK-Nyíregyházától, amely otthon kikapott attól a Békéscsabától, amely otthon kikapott a MÁV Előrétől... Ebből is látszik, hogy már a szezon legelején meglehetősen kacifántos a női Extraliga mezőnye. Az Újpest eddigi szereplése ennél egyszerűbb volt, hiszen a Vasastól és a Gödöllőtől is kapott a csapat.

Tovább...
 
Maléter Pál özvegye beszél 1956-ról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 18.

Gyenes Judith, Maléter Pál özvegye vendégeskedik kedden, 11 órakor a Vízivárosi Általános Iskolában. Az intézmény e programmal készül az október 23-i nemzeti ünnepre. A rendezvényen a diákok egy rendhagyó történelemóra keretében hallgathatják meg az özvegy személyes emlékeit 1956-ról.

 
60. születésnapját ünnepelte a Brunszvik Teréz Óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 18.

ImageJubileumi ünnepség helyszínéül szolgált a Helyőrségi Klub Színházterme. A belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda jelenlegi és volt pedagógusai, az intézmény óvodásai és szüleik, valamint a meghívott vendégek népesítették be az épületet, hogy megünnepeljék az óvoda 60. születésnapját. A program során a gyermekek kedves műsort adtak, s még dr. Cser-Palkovics András polgármester is szólt az egybegyűltekhez a színpadon.

Tovább...
 
Rendkívüli közgyűlést tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 18.

ImageAz alakuló közgyűlés után rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán. A költségvetési beszámolóból kiderült, hogy az első félévben iparűzési adóból 4.741 millió Ft folyt be. Az az 53 %os teljesülés a tervezettnek megfelelően időarányos. Ingatlanértékesítésből az önkormányzat a 2010. évre 160 millió Ft-ot tervezett, amelyből 2010. június 30-ig 11.109.000 Ft teljesült. A napirendi pontok között szerepelt a zajcsökkentő intézkedési terv elkészítése is.

Tovább...
 
Pedagógus képzésre nyert pályázatot a Hétvezér Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 18.

A Hétvezér Általános Iskola is nyertese lett a TÁMOP 3.1.5 „Pedagógus képzések” című Európai Unió által is támogatott pályázatnak. A 11.070.822 Ft pályázati támogatást „A pedagógiai kultúra továbbfejlesztése a Hétvezér Általános Iskolában” című projekt megvalósítására használja majd fel az intézmény. A projekt keretében az iskola újabb három pedagógusa vesz részt mesterképzésen.

 
Megválasztották az alpolgármestereket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageSzékesfehérvár polgármestere javaslatot tett az alpolgármesterek személyére: dr. Cser-Palkovics András a humán terület alpolgármesterének Brájer Évát, a gazdasági terület alpolgármesterének és a polgármester általános helyettesének Égi Tamást, míg a társadalmi kapcsolatok alpolgármesterének Róth Pétert javasolta. A titkos szavazáson 11 szavazatra volt szükség a jóváhagyáshoz. A 21 képviselő közül Brájer Évára 17-en, Égi Tamásra 21-en, Róth Péterre 18-an szavaztak.

Tovább...
 
Munkahelyteremtés és egészségügyi fejlesztés szükséges... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageAz ünnepi, alakuló ülés utolsó pontjaként dr. Cser-Palkovics András megtartotta székfoglaló beszédét. Ebben kihangsúlyozta, hogy nem a jobb és baloldali szavazókban, hanem kizárólag fehérvári polgárokban gondolkodik, értük fog dolgozni. Legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést és az egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte. Kiemelte továbbá a közszolgáltatások minőségének javítását és az útfelújításokat. A közbiztonság erősítésével kapcsolatban a rendőri jelenlét fokozását és a térfigyelő kamerák számának növelését nevezte a legsürgetőbb teendőnek.

Tovább...
 
Átvették a képviselők megbízóleveleiket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageDr. Dienesné Fluck Györgyi beszéde után dr. Pallos István, a Helyi Választási Bizottság elnöke beszámolt az önkormányzati választásokról. Elmondta hogy csendes, erőszaktól mentes választás volt Székesfehérváron. Ezt követően az önkormányzati képviselők átvették tőle megbízóleveleiket. A program következő pontjaként a városatyák egyhangúan megszavazták a polgármester illetményét, amely a korábbi polgármesterével azonos mértékű lett.

Tovább...
 
Megalakult a városi közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageAlakuló ülést tartott tegnap Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A kozgyűlés korelnöke dr. Dienesné Fluck Györgyi volt, aki beszédében kiemelte: „A Városháza kapuját nem véletlenül vigyázza Justitia, az igazságosság, és Prudentia, az okosság allegorikus szobra. 1717 óta e két mitológiai alak int minden, a helyi közéletben szerepet vállalót arra, hogy munkáját kellő körültekintéssel, megfontoltan, a városlakók érdekeinek szem előtt tartásával végezze.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17799 - 17809 / 20375